Sfeervolle kleurnuance                                        

kerstversiering bloem paars orange kerstversiering

Beken dit jaar kleur! Dit winterseizoen zien we naast ingetogen wit ook mooie heldere kleuren in en om het huis. Kleurrijke versiering is mooi te combineren met natuurlijk groen, geel en bruin. Sfeervolle kleurnuance dus, dat wordt de uitdaging.

kerstversiering bloem paars orange kerstversiering  

Terracotta is zo'n aardetint met een rustieke uitstraling. Gebruik dit als basis, bijvoorbeeld samen met wat bruine takken. Kerstballen of hangers met een scherpe kleur contrasteren hier mooi tegen. Als voorbeeld een paar foto's van Othmar Decorations, een toonaangevende groothandel in decoratie.

Ballen van edelmetaal                                        

koperkleur kerstbal zilverbal

Haaks op de kleurnuance, staan deze metaalkleurige kerstballen. Toch zien we een groot aanbod van koper en zilveren ballen, die naar onze mening wat kil aandoen. Het is dan ook wijs om flink te combineren --of compenseren-- met felkleurige ornamenten. Denk aan stoffen lappen, vilt of papier.

In de 19e eeuw werd kerstdecoratie uitsluitend gemaakt van echt metaal, naast glas en hout, dus ergens is het ook wel weer een beetje retro. In onze tijd van massa productie zijn er goedkopere alternatieven, zoals de ballen sets hierboven die we vonden bij de leuk nuttige webshop Winter winkel

Kerstversiering doe je zelf                                        

Blauw by Claudia™

Blauw is dit jaar de trend als het gaat om kerstdecoratie. Mooi te combineren met het natuurlijke groen en bruin van boom en tak. Bovenstaande creatie past mooi in het geheel van een rustieke huiskamer. Handgemaakt is altijd +1 en ondanks het complexe ontwerp is dit kerststuk volgens inzender Claudia vrij eenvoudig  in elkaar te binden.

kersthanger vogeltjes kersthanger uil kersthanger vogel

Allemaal beestjes, schreven we al. Deze kerst vliegen vooral veel vogels naar binnen om de boel wat op te fleuren. Roze uiltjes, witte mezen en natuurlijk de zilverduif, ze zijn niet alleen gezellig, maar helemaal hip. Makkelijk zelf te knutselen van wol, vilt of wat oude stofjes. Ook kant-en-klaar te koop als hanger voor in de boom of aan de deur.

Kussenovertrek in kerst Boomversiering met mandarijn kerstdecoratie porcelein

Kerstversieringen zijn leuk en eenvoudig te maken, gebruik daarbij natuurlijke materialen zoals wol,papier en mooie stoffen. Gebruik je eigen fantasie, maar poppetjes zoals op foto links doen het altijd goed. Lastiger zijn de gebreide bestekhouders op de foto rechts. Patronen hiervoor konden we niet vinden, ze zijn wel te kopen bij het grote Online warenhuis Ali Express voor ongeveer 3 euro per 6 stuks. In het midden een foto van het verukkelijke snoepje van de week, gemaakt van manderijn, bes en kaneelstok.

kerst thema blauw

De Industry Look is de laatste jaren erg populair en past ook prima bij de kerstsfeer, ondanks dat kleur en materiaal vaak een kille uitstraling heeft. Combineer daarom met natuurlijke stoffen wol,  vilt, en kurk. Zorg ook voor een gebalanceerd kleurenschema waar felle kleuren een contrast maken met wit, aqua of zelfs turkoise. De foto hieboven is uit de collectie van Keamingk.

kerstballen blauw Blauw..blauw..blauw

Naast de traditionele Rode en Zilveren ballen, zien we ook steeds meer blauw in de boom. Pastel of Aqua kleurt lekker bj het volle groen. Zelf kerstballen maken doe je met vilt of wol. Een stukje karton rondom borduren met een fijne stof blijft ook origineel.

Erg handig en leuk vinden wij het boek Kerstballen vouwen , met 60 uitneembare kartonnen patronen. Tover deze kleurrijke blaadjes om in de mooiste kerstversieringen. Vrij eenvoudig en leuk om met kinderen te doen! We vonden dit boekje op de kerstafdeling van Warenhuis V & D.  

Creatief met kerstdecoratie

Bal van goud en diamanten huisdecoratie bal met foto

Handgemaakte kerstdecoratie is authentiek en daar gebruik je vooral veel natuurlijke materialen voor. Lekker Indy en helemaal volgens de laatste trend zijn kerstboom ornamenten van kurk, wol en leren veters. Kinderen knutselen mee en maak vooral gebruik van natuurlijke materialen.

In ieder geval heb je nodig: Wijnkurken, knopen in donkere kleuren, leren vetertjes, ijzerringen of vlechtschroefjes, garen en een persoonlijk ding om aan de kurk te laten slingeren. Doe een een leren veter door de knoop en lijm deze vast aan de bovenkant van de kurk. Aan de onderkant het ijzeren ringetje of vlechtschroef. Goed vastgemaakt heb je nu een soort van sleutelhanger. Aan de ring hang je wat leuks naar eigen inzicht. Denk aan kleurstenen, denneappels of chocolade poppetjes.

Wees creatief en eigen met zelfgemaakte kerstdecoraties. Natuurkleuren zoals bruin, groen en aardegeel zijn trendy en combineren mooi met paars en rood.

74 delige decoratie van rood en zilver Kerstdecoratie van stof Hertenkop Miho

Decoratie trend van het moment is toch wel het gebruik van natuurlijke materialen. Kerstversiering gemaakt van katoen, hout en stro geeft je boom en huis een authentieke uitstraling. Contrasteert mooi met cacao-kleurige kerstballen, die ik vond op. Op de middelste foto een gezellige set decoratie van stof: Een speelse  slinger van hout en stof inclusief denneappels Op de rechterfoto het rendierenkop van Miho in geperst MDF. Ook in andere uitvoeringen verkrijgbaar op de kerstafdeling van de Bijenkorf.

Haken is Hip !                                          

Haak je eigen kerstdecoratie Haak je eigen gebakje bedrukte kerstbal

Haken is hip! Kerstdecoraties maak je zelf dit jaar en wol is hét materiaal om in je boom en huis te hangen. Ballen, kerststerren en vlinders, op de Hobbydoos vond ik een aantal leuke patronen om in elkaar te knutselen. Kerstballen maak je ook zelf, van wol of digitaal met een eigen foto opdruk, zoals op de rechterfoto. Origineel en leuk om als cadeau te geven. Bedruk je eigen kerstbal is een nieuwe website waar je eenvoudig een kerstbal kunt laten bedrukken.

Het gehaakte gebakje vond ik op Etsy.com. Hier vind je bizar veel haak- en breipatronen, die je kunt bestellen of soms gewoon kan inzien. De site is een soort van handelsplaats van creativo's die hun handgemaakte kunstwerkjes aanbieden. Erg leuk!

 

Authentiek

Bal van goud en diamanten huisdecoratie

Een krachtige en karakteristieke decoratie-stijl is Authentiek, die een natuurlijke en vertrouwde sfeer in huis brengt. Handgemaakte ornamenten en natuurlijke materialen zoals stro, hout en katoen voeren hier de boventoon. Gebruik ook eens een combinatie van oude en nieuwe spullen. Kijk eens op zolder wat bruikbaar is en misschien wel een leuke herinnering geeft. De kleuren die gebruikt worden zijn: warme grijstinten gecombineerd met wit, groen en bruin.

Bronnen Foto: Design-decor-staging.com, HomeDesignInterior

 

Rood, goud & luxe

rood en goud Excentriek

Het thema Excentriek gaat dwars door culturen, kunstvormen en tijdsgeesten heen. Grenzen vervagen en het bewuste gebruik van contrasten lijkt alle regels van decoreren te verbreken. Toch maken juist die verschillende materialen en kleuren een spannend collectief. Kortom, een mix van stijlen. Gebruik exotische elementen zoals fluweel, leer, veren en hout voor een excentriek effect. Kleuren variëren van olijf, goud, robijnrood tot diepblauw/groen.

 

 

 

Heb je tips, suggesties of een handig patroon voor leuke kerstdecoraties? Mail ons:

madelon[apenstaart]kersttrend.nl

robin[apenstaart]kersttrend.nl