Zoet, ruw en romantiek

Trend Aanwezig Trend kerst sportief

Zoet & ruw is een themaset dat nadrukkelijk terugkomt in kerstdecoraties. Harde materialen gecombineerd met frisse kleuren geven je interieur een natuurlijke sfeer. Daarnaast zorgt blauw, groen en turkoise een wat zachtzoete uitstraling. Voor zelfgemaakte decoraties ga je aan de slag met natuurlijke materialen als steen, vilt, vruchten en koperdraad.

Het thema romantiek is een blijvertje en heeft dit  seizoen nauwe banden met British Romance sfeer die ik  in veel modebladen tegenkom. Chique met een najaarsbries, waarbij gebruik wordt gemaakt van veel wit, bruin en oranje. Stoffen als linnen, bont  en corduroy lenen zich niet alleen voor leuke kleding, maar zijn prima te verwerken in kerstdecoraties.

posted by Madelon, 

Dagdeals immens populair              

Logo Groupdeal Kijkshop Aanbiedingen

Mega koopjes die slechts een dag geldig zijn, dat is toch wel de internethype van de afgelopen jaren,  Ook rond de feestdagen wordt er flink gestunt met beperkt houdbare kortingen en dagknallers. Handig voor je kerstaankopen, maar ook om voor een vriendelijke prijs iets nieuws uit te proberen. Door de wildgroei aan websites is het wel vaak lastig om bij te houden welke deals er vandaag te scoren zijn. Groupon en Groupdeals zijn misschien de meest bekende, mooie reisaanbiedingen vond ik op Travelbird en ActieVanDeDag, en voor kledingstunts kun je weer terecht op Onedayfashionsdeals. Dagelijkse topper van Wehkamp heet de . Zo is er voor elke branche wel een actiesite te spotten. Kersttrend heeft de meest populaire verzameld,  klik verder voor het complete overzicht.

bron foto's: GroupDeal en Slagharen arrangement Actievandedag

Strenge winters hebben mooie plaatjes              

Overlast sneeuw USA Auto duwen in sneeuw

Noem het een horrorwinter, extreme kou of een witte kerst; De weerprofeten voorspellen dit jaar veel goeds voor winterliefhebbers. Veel sneeuw en dalende temperaturen tot ver onder het vriespunt. In het noord-oosten van de USA hebben ze al aardig wat last van hevige sneeuwval. Best onhandig, maar levert mooie plaatjes op, zoals hierboven, gezien in de Denver Post. Zelfs de Nasa houdt zich er al mee bezig, check de mooie weerkaartjes op de Earth observery . En dat komt allemaal hierheen zeggen ze dan. In Engeland staat zelfs het leger al paraat voor de big freeze die er aan zit te komen. Dagelijkse sneeuwval in het Alpengebied volg je hier,

Bron foto's: Denver Post ,

Kerstshoppen

Kerstshoppen Romantische kerstwandeling

Ook dit jaar worden verschillende steden weer omgetoverd tot kerststad of winterland. Romantisch struinen langs marktstalletjes, jezelf warm culineren met gebak en cacao of een borreltje voor de liefhebber. Let op Amsterdam dit jaar, de hoofdstad pakt het groot aan, compleet met schaatsbaan en reuzenrad. Altijd favoriet zijn de grote kerstmarkten in Keulen en Oberhausen. Mijn eigen Bourgondische voorkeur gaat uit naar Brugge, Gent en Valkenburg. Een overzicht van de leukste kerstmarkten vind je op de kerstmarktkalender

Designed by you

kerstkaarten plakken kerstkaart 2.0

Gaf je vroeger een ingelijste foto kado aan je ouders of allerliefste, tegenwoordig klik je online een compleet fotoalbum bij elkaar. Maar er is meer! Kalenders, agenda's en hobbyboeken kun je helemaal persoonlijk maken door je eigen foto's en tekst er in te designen. Drukwerk 2.0 wordt de kadotip voor de zak van Klaas en Claus.  Briljant vind ik het boek met ingescande kindertekeningen. Verzamelde recepten worden vereeuwigd in een full color kookboek. Handzaam in boekformaat, leuk voor later en nooit meer kwijt.

 De kerstkaart wordt anno nu ook zelf gemaakt en natuurlijk per post bezorgd. Kerstgroeten via mail zijn absoluut niet meer van deze tijd. Een veelgebruikte website is Greetz.nl , waarop je vrij eenvoudig je kaarten met persoonlijke foto en tekst kunt knutselen. Helemaal verantwoord zijn de Kerstkaarten voor het Goede Doel waarbij je door aankoop meteen een organisaties naar keuze steunt.

Excentriek & Grafisch

Excentriek Grafisch

Het thema Excentriek gaat dwars door culturen, kunstvormen en tijdsgeesten heen. Grenzen vervagen en het bewuste gebruik van contrasten lijkt alle regels van decoreren te verbreken. Toch maken juist die verschillende materialen en kleuren een spannend collectief. Kortom, een mix van stijlen. Gebruik exotische elementen zoals fluweel, leer, veren en hout voor een excentriek effect. Kleuren variëren van olijf, goud, robijnrood tot diepblauw/groen.

Met Grafisch wordt een sportieve en elegante sfeer bedoeld. Ook hier zien we een contrast terug, namelijk het gebruik van zwart tegen wit. Andere kleuren zijn goud en zilver. Dit lijkt erg kil en bling-bling, maar een kerstboom gevuld met zilveren en gouden bellen en ballen geeft een prachtige look. Toch vonden wij zelf dit thema het minst geslaagd.

Kerstthema 2010

Authentiek  Optimistisch

Jaarlijks wordt in Frankfurt de internationale kerstbeurs "Christmasworld" gehouden. Deze beurs geeft een toonaangevende impressie van de trends die zijn te verwachten en dit jaar zijn er 4 thema's te onderscheiden.

Authentiek is een krachtige karakteristieke decoratie-stijl, die een natuurlijke en vertrouwde sfeer in huis brengt. Handgemaakte ornamenten en natuurlijke materialen zoals stro, hout en katoen voeren hier de boventoon. Gebruik ook eens een combinatie van oude en nieuwe spullen. Kijk eens op zolder wat bruikbaar is en creeer er een authentieke sfeer mee in je huiskamer.  De kleuren die gebruikt worden zijn warme grijstinten gecombineerd met wit, groen, paars en bruin. Deze trend zien we overigens ook terug in de wintermode van 2011.

De van nature positieve en vrolijke mens zal eerder kiezen voor Optimistisch. Een levendig thema waarbij je lekker je gang kan gaan. Roze, emerald groen, fel rood en mokkakleuren brengen je huiskamer in opperste stemming. Wees creatief en maak gebruik van onconventionele materialen, zoals plastic, glas en crêpe papier.


Mode - Wintercollectie Sfeerimpressie - Culinair - Uitgaan - Kerstverhaal - Overzicht kerstmarkten